Page content

Rugpijn onderrug oefeningen Met De Total Core Workout

Rugpijn onderrug oefeningen Met De Total Core Workout

Rugpijn onderrug oefeningen zijn op verschillende manieren uit te voeren. Een sterke core zorgt voor het voorkomen en verhelpen van rugpijn in je onderrug. Deze Total Core Workout spreekt alle spieren van je core aan!

Het zijn niet alleen je buikspieren die getraind zouden moeten worden bij lage rugpijn. Maar ook de getraindheid van je lage rug, middenrug en bilspieren vormen een belangrijk onderdeel in de belastbaarheid van je lage rug. Samen worden deze spieren ook wel je CORE spieren genoemd.

 

Gecombineerde rugpijn onderrug oefeningen

Een effectieve training voor je lage rug bestaat dus uit verschillende oefeningen. Het bedenken van de oefeningen en uitvoering ervan kan nog wel eens wat tijd in beslag nemen. Daarvoor heb ik voor jouw de “Total Core Workout” bedacht!

In circuitvorm ga je achtereenvolgens aan de slag met een buikspieroefeningen, bilspieroefeningen en rugoefeningen. Je doet een oefening 35 seconden met een pauze van 10 seconden. De rugoefeningen die aan bod komen in deze Total Core Workout zijn;

  1. Schaar
  2. Knipschaar (2x)
  3. Liggende Rowing

 

Rugpijn onderrug oefeningen

De sleutel tot succes in je training van je lage rug vindt je terug in de herhaling en afwisseling ervan. De Total Core Workout zorgt precies voor nieuwe, verschillende rugoefeningen die zorgen voor een sterke onderrug of ook wel CORE.

 

 

Wil je elke week verschillende oefeningen ontvangen dan raad ik je aan je in te abonneren op mijn Lage Rugpijn Fysio Youtube. Wees gerust, ik plaats alleen video’s waarvan ik denk dat je er iets aan hebt.

Hoe heb je de oefeningen ervaren?! Waren ze te zwaar of juist te makkelijk. Kon je de oefeningen pijnvrij uitvoeren? Laat het me weten door een reactie achter te laten onderaan deze pagina.

 

Comment Section

0 reacties op “Rugpijn onderrug oefeningen Met De Total Core Workout

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.