Page content

Rugoefeningen Lage Rugpijn Met De Total Core Workout

Rugoefeningen Lage Rugpijn Met De Total Core Workout

 

Rugoefeningen  lage rugpijn kan je op verschillende manieren doen. Zou het niet ideaal zijn als je de spieren die betrokken kunnen zijn bij je lage rugpijn als rugoefeningen kan combineren. Deze Total Core Workout traint ze allemaal!

Niet alleen je buikspieren maar ook de spierkracht van je lage rug, middenrug en heup zijn van belang voor een sterke lage rug. De spieren rondom je romp en bekken worden dan ook wel je CORE spieren genoemd.

 

Gecombineerde rugoefeningen lage rugpijn

Om ervoor te zorgen dat je niet teveel tijd kwijt bent aan het bedenken van effectieve rugoefeningen en het uitvoeren ervan. Heb ik een “Total Core Workout” opgesteld. Met deze drie rugoefeningen voor zowel je buikspieren, rugspieren en bilspieren heb je binnen 10 minuten een goede training voor je lage rug.

In circuitvorm komen achtereenvolgens de buikspieroefening, bilspieroefening en rugoefening aan bod. Je doet een oefening 35 seconden met een pauze van 10 seconden. De rugoefeningen die aan bod komen in deze Total Core Workout zijn;

  1. Billen Lift
  2. 2 Benen Brug
  3. Zwemmer

 

Rugoefeningen Lage Rugpijn

De sleutel tot succes in je training van je lage rug vindt je terug in de herhaling en afwisseling ervan. De Total Core Workout zorgt precies voor nieuwe, verschillende rugoefeningen die zorgen voor een sterke onderrug of ook wel CORE.

 

 

Wil je elke week verschillende oefeningen ontvangen dan raad ik je aan je in te abonneren op mijn Lage Rugpijn Fysio Youtube. Wees gerust, ik plaats alleen video’s waarvan ik denk dat je er iets aan hebt.

Hoe heb je de oefeningen ervaren?! Waren ze te zwaar of juist te makkelijk. Kon je de oefeningen pijnvrij uitvoeren? Laat het me weten door een reactie achter te laten onderaan deze pagina.

 

Comment Section

0 reacties op “Rugoefeningen Lage Rugpijn Met De Total Core Workout

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.