Page content

5 Mobiliserende Onderrug Oefeningen Lage Rugpijn (VIDEO)

5 Mobiliserende Onderrug Oefeningen Lage Rugpijn (VIDEO)

Oefeningen lage rugpijn zijn een belangrijk onderdeel bij het herstel van je pijn. Deze 5 mobiliserende onderrug oefeningen lage rugpijn kan je altijd en bijna overal toepassen! Of je acute rugpijn hebt, je rug stijf is of om gewoon je rug soepel te houden!

Het gericht uitvoeren van bewegingen van je rug wanneer je rugklachten kan je goed helpen in het herstel! Niet eens zozeer de oefeningen bij lage rugpijn die je uitvoert, maar het feit dat je leert gedoseerd te bewegen zonder te compenseren vergroot je kans op een goed herstel aanzienlijk.

 

Aandachtspunten van de mobiliserende oefeningen lage rugpijn!

De 5 mobiliserende onderrug oefeningen zijn onbelast wat betekend dat er geen verhoogde druk op je onderrug wordt uitgevoerd! Dit is belangrijk om te weten, omdat je bij de oefeningen bij lage rugpijn en voornamelijk bij acute lage rugpijn de ervaren pijn niet schadelijk is voor je rug!

Dat wil echter niet zeggen dat je op je tandvlees moet bijten om de beweging volledig te kunnen maken. Herhaling van de bewegingen bij de oefeningen moeten zorgen voor het geleidelijk aanpassen van je rug. Forceer het dus niet en luister goed naar je eigen lichaam!

 

5 Mobiliserende onderrug oefeningen lage rugpijn

 

Meer lage rugpijn oefeningen vindt je ook wel op mijn Youtube kanaal.

Hoe heb jij deze oefeningen ervaren? Deel je ervaring door een reactie achter te laten op onderstaand reactie formulier.

Comment Section

1 reactie op “5 Mobiliserende Onderrug Oefeningen Lage Rugpijn (VIDEO)


Door R Sommer op 6 juni 2019

Wat doe je als je niet op de grond kunt liggen ,wat doe je dan ?

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.