Page content

4 Rugpijn Middenrug Oefeningen

4 Rugpijn Middenrug Oefeningen

Rugpijn middenrug oefeningen zorgen voor het terugbrengen van de beweeglijkheid en souplesse van je middenrug. Daarnaast kan het zorgen voor een snelle pijnverlichting om de rugpijn in je middenrug te verholpen.

De rugpijn in de middenrug ontstaan vaak door het aannemen en vasthouden van een verkeerde houding. Een houding waarbij de middenrug neigt naar een sterkere kromming naar achteren wat ook wel wordt omschreven als een “Thoracal Kyfose”.

Een versterkte kromming naar achter kan niet alleen zorgen voor rugpijn in de middenrug maar ook in de lage rug en nek. Niemand wil een kromme rug ontwikkelen en deze 4 oefeningen helpen je de beweeglijkheid en souplesse te onderhouden!

4 Rugpijn Middenrug Oefeningen

Ik heb 4 simpele rugpijn middenrug oefeningen die je altijd en overal uit kan voeren. Er zijn heel veel verschillende oefeningen mogelijk, maar deze zijn zonder materiaal zowel voor thuis, op kantoor of gewoon tussendoor altijd mogelijk.

Let op bij het doen van de oefeningen dat je rugpijn niet verder provoceert. Voel aan wat je middenrug kan hebben, dat kan per persoon erg verschillen. Voer de bewegingen rustig uit, doseer voor jezelf wat mogelijk en volg de aanwijzingen in de video.

 

Accent voor Rugpijn in de middenrug

Zoals je in de video hebt kunnen merken ligt het accent bij pijn in de middenrug op het strekken. De meeste mensen zullen meer geneigd zijn om de middenrug te buigen dan te strekken. Dat heeft niet met bijvoorbeeld met een zittende of gebogen houding te maken.

Ook de pijn kan voor compensatie zorgen. Dit zorgt vaak voor een meer gebogen rug en stijfheid naar het strekken. Om het patroon van stijfheid te doorbreken is het zinvol om regelmatig je middenrug te strekken. Doe dit zoals ik al aangaf op je eigen niveau en tempo.

 

Rugpijn Middenrug Oefeningen

Wat doe jij al bij je Rugpijn?

Doe je deze oefeningen al of heb je een andere oefening die je al doet om je middenrug soepel te houden? Laat een reactie achter in onderstaand reactie formulier om hem te delen met anderen 😉

 

Comment Section

2 reacties op “4 Rugpijn Middenrug Oefeningen


Door Leo Duijndam op 15 december 2019

Hoe vaak doe je dit per dag?
Neem aan dat er ook rust tussen moet zitten als je dit dagelijks doet creëer je dan grover belasting?


Door Leo Duijndam op 15 december 2019

Ook voel ik veel pezen is schouder bewegen en geluid maken bij elke herhaling.
Zorgt dit ook niet voor irritatie of is dit omdat het gewicht niet optimaal werkt.
En komt dit later meer in orde?

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.