headershadow

Latest Blogposts

Wat te Doen Bij Ischias?! (VIDEO)

 

Wat te doen bij Ischias klachten op basis van het Piriformis syndroom. Weet jij wat de mogelijke oorzaken kunnen zijn voor het ontstaan van het Piriformis syndroom en de daarbij horende ischias klachten?! Ik deze video leg ik je niet alleen de mogelijk oorzaken uit, maar ook wat je kan doen bij ischias in je behandeling en met welke oefeningen!

Voordat je de video gaat bekijken is het handig als je al weet wat ischias en het Piriformis syndroom is. Hiervoor kan je een deze link volgen voor een korte video uitleg of voor tekst en uitleg ga je naar mijn pagina over ischias. Op het moment dat je al een beetje weet wat ischias is kan je onderstaande video wat makkelijker volgen.

 

Wat te Doen Bij Ischias?!

 

Wat je dus kan doen bij Ischias!

Nu je weet dat Ischias of wel Ischialgie zenuwpijn is in die verloopt in het richting van de ischiadicus zenuw, ook wel grote beenzenuw. En dat de irritatie van de zenuw kan worden veroorzaakt vanuit verschillende locaties maar meestal gebeurt van de bil.

Kan je gericht aan de slag om deze vervelende zenuwpijn te laten herstellen. Twijfel je echter over de oorsprong van je ischias dan is het verstandig contact op te nemen met je huisarts of fysiotherapeut.

 

Wat te doen bij Ischias

 

Wat ischias doet ontstaan!

Als de oorsprong van je ischias klachten bekend is kunnen er nog wel verschillende oorzaken in het ontstaan ervan bestaan. Er zijn verschillende factoren die kunnen zorgen voor ischias zoals;

  • Een direct trauma op de Piriformis spier
  • Blessure na een operatie
  • Verminderde beweeglijkheid lage rug
  • Specifieke overbelasting

In een eerder geschreven artikel heb ik deze factoren uitleg hoe ze een rol kunnen spelen bij het ontstaan van je ischias klachten.

 

Wat zelf te doen bij Ischias?

Om van Ischias te herstellen kan je zelf een aantal relatief makkelijke oefeningen doen. Afhankelijk van de oorzaak zijn er verschillende oefeningen die je kan doen zoals het;

  1. Oprekken of wel stretchen van je Piriformis spier
  2. Oefeningen ter versterking van je Piriformis spier
  3. Mobiliseren van je lage rug
  4. Oefeningen ter versterking van je onderrug spieren

Daarnaast is het van belang dat je een evenwicht tussen je belasting en belastbaarheid. Of wel wat je doet op een dag en wat je kan hebben. Maar let ook op je lichaamshouding en algemene stress niveau om te zorgen dat er optimale voorwaarden voor herstel aanwezig zijn.

 

Wat te doen bij Ischias

 

Wat een ander nog kan doen...

Naast dat je zelf bovenstaande tips en oefeningen in je behandeling kan gebruiken. Zou je ook een Fysiotherapeut of Manueel Therapeut kunnen bezoeken om je herstel nog sneller te laten verlopen.

Een therapeut zou ten eerste duidelijkheid kunnen geven over de oorsprong van je ischias. Maar kan tevens gerichte behandeltechnieken inzetten om de spierspanningspunten in je bil en verminderde beweeglijkheid van je lage rug te herstellen.

 

Nog vragen?

Heb je vragen naar aanleiding van de video? Of is het je nog niet helemaal duidelijk? Stel dan je vraag in onderstaand formulier 😉 Wil je meer tekst en uitleg over de behandeling van ischias volg dan deze link en wil je gelijk gaan oefenen ga dan naar de ischias oefeningen.

Vond je de informatie waardevol? Dan kan ik het erg waarderen als je even een Like achterlaat.

 

Bastin Hofman is de oprichter van de website lagerugpijnfysio.nl in 2013 en auteur van het boek "De Lage Rugpijn Herstel Methode". In 2006 is hij afgestudeerd aan de Hogeschool van Utrecht als Fysiotherapeut en in 2011 als Master Manuele Therapie de SOMT te Amersfoort. Hij staat ingeschreven in het Centraal Kwaliteit Register (CKR) en BIG-Register als Fysiotherapeut en Master Manueel Therapeut. Ook is hij lid van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF).
Meer over

Zet Je Eerste Stap Naar Een Pijnvrije Rug!
Wacht niet langer! Vul je naam en email in en ontvang de eerste stap om van je lage rugpijn af te komen!
Je gegevens zijn veilig. Wij hebben net zo'n hekel aan spam als jij