headershadow

Latest Blogposts

Ziekte van Scheuermann Behandeling

Ziekte van Scheuermann Behandeling

Ondanks dat bij de ziekte van Scheuermann de rug uiteindelijk verstijfd en moeilijk vervormbaar is. Is het wel zeer aan te bevelen om het te behandelen om kromming en verstijving zo veel mogelijk tegen te houden of te remmen. En daarbij aangrenzende regio’s (lage rug en nek) te trainen om klachten in de toekomst te voorkomen of te laten herstellen.

De behandeling bestaat daarbij uit dezelfde onderdelen als de behandeling van een Houdingsafhankelijke Kromming en houdt in;

  • Toepassen van een goede houding tijdens dagelijkse activiteiten
  • Uitvoeren van strekoefeningen voor de middenrug
  • Uitvoeren van spierversterkende oefeningen

Er zou ook gekozen kunnen worden voor een brace behandeling. Er is hier echter een grote kans op herhaling van de kromming en dient lang volgehouden te worden. De beste kans op succesvolle brace behandeling is bij mensen die ten minste nog 2 jaar groeien, een flexibele kromming hebben en het punt van de kormming lager ligt dan de negende borstwervel.

Bron; J. Verhaar, A. van der Linden, Orthopedie. Bohn Stafleu Van Loghum. Houten/Antwerpen 2003

Bastin Hofman is de oprichter van de website lagerugpijnfysio.nl in 2013 en auteur van het boek "De Lage Rugpijn Herstel Methode". In 2006 is hij afgestudeerd aan de Hogeschool van Utrecht als Fysiotherapeut en in 2011 als Master Manuele Therapie de SOMT te Amersfoort. Hij staat ingeschreven in het Centraal Kwaliteit Register (CKR) en BIG-Register als Fysiotherapeut en Master Manueel Therapeut. Ook is hij lid van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF).
Meer over

Zet Je Eerste Stap Naar Een Pijnvrije Rug!
Wacht niet langer! Vul je naam en email in en ontvang de eerste stap om van je lage rugpijn af te komen!
Je gegevens zijn veilig. Wij hebben net zo'n hekel aan spam als jij

0 reacties op “Ziekte van Scheuermann Behandeling

Plaats een reactie


*