headershadow

Latest Blogposts

Piriformis Syndroom Test

Piriformis syndroom test kan je een goed beeld geven of je ischias klachten hebt op basis van het Piriformis syndroom. De Piriformis syndroom test kan je doen met specifieke stretch en weerstand testen.

Het is echter wel van belang dat je andere mogelijk oorzaken van ischias hebt uitgesloten. Pas op dat moment geven de onderstaande Piriformis syndroom testen je een duidelijke waarde.

 

Piriformis Syndroom test uitkomst

 

Op het moment dat je weet wat het Piriformis syndroom inhoud zullen de testen je logisch lijken. Een spanning, verkorting en/of spasme van de diepe dwarse bilspier, Piriformis spier.

Kan zorgen voor compressie, irritatie van de ischiadicus zenuw met zenuwpijn of ischias als gevolg. Om te weten hoe je het Piriformis syndroom te testen is het goed om te kijken wat de functie en ligging van de Piriformis spier is.

Piriformis syndroom test informatie

De Piriformis spier is één van de bilspieren, bestaat uit twee spierbuiken,  en heeft een dwars verloop. De spier heeft zijn oorsprong vanaf de voorkant van het heiligbeen (sacrum) en hecht aan op het buitenste uitstekende botpunt van het bovenbeen (trochantor major).

De spier heeft vooral als functie de heup naar buiten te draaien bij het strekken van de heup. En het naar buiten bewegen van de heup bij het heffen van het been.

Dit zorgt ervoor dat we tijdens het lopen niet omvallen. De spier kan op spanning en rek worden gebracht door je heup naar buiten te draaien en je heup te buigen.

 

Piriformis Syndroom Test

 

Piriformis syndroom test

Hieronder worden twee testen uitgevoerd voor het bevestigen van het Piriformis syndroom. Heb je tijdens het uitvoeren van de Piriformis testen “herkenbare” pijn, zoals je die overdag ervaart, in je bil met eventueel de “herkenbare” uitstraling in je been dan zijn de testen positief.

Zijn allebei de testen positief en heb je andere oorzaken al uitgesloten dan kan je ervan spreken dat je ischias klachten hebt op basis van het Piriformis syndroom. De eerste test op de video kan je zelf doen door je handen aan de buitenkant van je knieen te leggen en je benen proberen naar buiten te duwen.

 

 

Waardevolle informatie?

Heb je wat gehad aan deze informatie? Dan kan ik het erg waarderen als je even een Like achterlaat! Heb je nog vragen? Laat dan even een reactie achter op onderstaand formulier.

 

Wil je meer weten over het Piriformis syndroom? Volg dan één van de onderstaande links!

 

 

 

Bastin Hofman is de oprichter van de website lagerugpijnfysio.nl in 2013 en auteur van het boek "De Lage Rugpijn Herstel Methode". In 2006 is hij afgestudeerd aan de Hogeschool van Utrecht als Fysiotherapeut en in 2011 als Master Manuele Therapie de SOMT te Amersfoort. Hij staat ingeschreven in het Centraal Kwaliteit Register (CKR) en BIG-Register als Fysiotherapeut en Master Manueel Therapeut. Ook is hij lid van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF).
Meer over

Zet Je Eerste Stap Naar Een Pijnvrije Rug!
Wacht niet langer! Vul je naam en email in en ontvang de eerste stap om van je lage rugpijn af te komen!
Je gegevens zijn veilig. Wij hebben net zo'n hekel aan spam als jij

0 reacties op “Piriformis Syndroom Test

Plaats een reactie


*