headershadow

Latest Blogposts

4 Rugpijn Middenrug Oefeningen

 

Rugpijn middenrug oefeningen zorgen voor het terugbrengen van de beweeglijkheid en souplesse van je middenrug. Daarnaast kan het zorgen voor een snelle pijnverlichting om de rugpijn in je middenrug te verholpen.

De rugpijn in de middenrug ontstaan vaak door het aannemen en vasthouden van een verkeerde houding. Een houding waarbij de middenrug neigt naar een sterkere kromming naar achteren wat ook wel wordt omschreven als een “Thoracal Kyfose”.

Een versterkte kromming naar achter kan niet alleen zorgen voor rugpijn in de middenrug maar ook in de lage rug en nek. Niemand wil een kromme rug ontwikkelen en deze 4 oefeningen helpen je de beweeglijkheid en souplesse te onderhouden!

4 Rugpijn Middenrug Oefeningen

Bekijk de video voor 4 verschillende rugpijn middenrug oefeningen die je altijd en overal uit kan voeren. Er zijn heel veel verschillende oefeningen mogelijk, maar deze zijn zonder materiaal zowel voor thuis, op kantoor of gewoon tussendoor altijd mogelijk.

 

 

Doe je deze oefeningen al of heb je een andere oefening die je al doet om je middenrug soepel te houden? Laat een reactie achter in onderstaand reactie formulier om hem te delen met anderen 😉

 

Bastin Hofman is de oprichter van de website lagerugpijnfysio.nl in 2013 en auteur van het boek "De Lage Rugpijn Herstel Methode". In 2006 is hij afgestudeerd aan de Hogeschool van Utrecht als Fysiotherapeut en in 2011 als Master Manuele Therapie de SOMT te Amersfoort. Hij staat ingeschreven in het Centraal Kwaliteit Register (CKR) en BIG-Register als Fysiotherapeut en Master Manueel Therapeut. Ook is hij lid van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF).
Meer over

Zet Je Eerste Stap Naar Een Pijnvrije Rug!
Vul je naam en email is en ontvang direct de gratis screening!
Je gegevens zijn veilig. Wij hebben net zo'n hekel aan spam als jij