headershadow

Latest Blogposts

4 Rugpijn Middenrug Oefeningen

 

Rugpijn middenrug oefeningen zorgen voor het terugbrengen van de beweeglijkheid en souplesse van je middenrug. Daarnaast kan het zorgen voor een snelle pijnverlichting om de rugpijn in je middenrug te verholpen.

De rugpijn in de middenrug ontstaan vaak door het aannemen en vasthouden van een verkeerde houding. Een houding waarbij de middenrug neigt naar een sterkere kromming naar achteren wat ook wel wordt omschreven als een “Thoracal Kyfose”.

Een versterkte kromming naar achter kan niet alleen zorgen voor rugpijn in de middenrug maar ook in de lage rug en nek. Niemand wil een kromme rug ontwikkelen en deze 4 oefeningen helpen je de beweeglijkheid en souplesse te onderhouden!

4 Rugpijn Middenrug Oefeningen

Bekijk de video voor 4 verschillende rugpijn middenrug oefeningen die je altijd en overal uit kan voeren. Er zijn heel veel verschillende oefeningen mogelijk, maar deze zijn zonder materiaal zowel voor thuis, op kantoor of gewoon tussendoor altijd mogelijk.

 

YouTube voorvertoningsafbeelding

 

Doe je deze oefeningen al of heb je een andere oefening die je al doet om je middenrug soepel te houden? Laat een reactie achter in onderstaand reactie formulier om hem te delen met anderen 😉

 

Bastin Hofman is de oprichter van de website lagerugpijnfysio.nl in 2013 en auteur van het boek "De Lage Rugpijn Herstel Methode". In 2006 is hij afgestudeerd aan de Hogeschool van Utrecht als Fysiotherapeut en in 2011 als Master Manuele Therapie de SOMT te Amersfoort. Hij staat ingeschreven in het Centraal Kwaliteit Register (CKR) en BIG-Register als Fysiotherapeut en Master Manueel Therapeut. Ook is hij lid van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF).
Meer over

Zet Je Eerste Stap Naar Een Pijnvrije Rug!
Wacht niet langer! Vul je naam en email in en ontvang de eerste stap om van je lage rugpijn af te komen!
Je gegevens zijn veilig. Wij hebben net zo'n hekel aan spam als jij

3 reacties op “4 Rugpijn Middenrug Oefeningen


Comment author said

Door Henriette op 2 december 2016 om 14:02

Ik he een froozen shoulder en nu krijg ik steeds meer last van mijn midden-bovenrug. Is dat een gevolg ven de svhouderklachten. Die schouder speelt al ruim 14 maanden

 

Comment author said

Door Bastin Hofman op 17 december 2016 om 12:04

Beste Henriette,

Dat kan zeker een gevolg zijn van je frozen shoulder. Door een frozen shoulder verminderd vaak niet alleen de beweeglijkheid van je schouder maar ook van je middenrug. Dit komt omdat je schouder vanuit meerdere onderdelen beweegt waaronder je schouder, schouderblad en middenrug. Het is wel zeer aan te bevelen om je middenrug soepel te houden door daar gerichte oefeningen mee te doen. De oefeningen van hierboven zijn daar een voorbeeld van.

Mvg Bastin

 

Comment author said

Door Marie op 23 februari 2017 om 17:24

Hoi Bastin, ik heb de laatste weken bijna elke avond/nacht last van middenrugpijn. Ik neem een paar flinke pijnstillers om nog wat te kunnen slapen en de volgende ochtend is het over. Aan het eind vd middag begint het zeurende gevoel weer tot het zo'n pijn doet dat zelfs ademen pijn doet. Na een nacht rust is het weer over.
Ik dacht dat het lag aan bukken/tillen (ik heb 2 jonge kinderen en een huishouden), maar ook een zittend beroep 3 dgn pw. Het maakt ondertussen niet meer uit of ik gewerkt heb of een dagje op de kinderen gepast heb; de pijn komt toch. Zou dit een (beginnende) hernia kunnen zijn? Is een bezoek aan de arts nodig of meteen naar de fysio?
Alvast dank voor je antwoord!

 

Plaats een reactie


*